Pentru tinerii Constanței

Pentru acest an, de 2 mai (Ziua Națională a Tinerilor) mi-ar plăcea să începem să ne gândim ce am făcut (sau facem) noi pentru tinerii constănțeni, înainte să ne aventurăm în discursuri despre cât de frumos este să fii tânăr în Constanța. Pentru că realitatea este că tinerii constănțeni – și toți tinerii din România – trec poate prin cea mai incertă perioadă din ultimii 30 de ani.

  1. Numărul tinerilor constănțeni a scăzut exponențial în ultimii 4 ani. Spre exemplu în grupa de vârstă 20-24 de ani numărul tinerilor a scăzut de la 47.679 în 2012 la 33.862 în 2016. În grupa de vârstă 25-29 înregistrăm cu doar 2.000 de tineri mai mult decât acum 4 ani. Ce se întâmplă cu tinerii Constanței? Răspunsul sincer: pleacă. La București sau în străinătate pentru că aici nu au șanse să se dezvolte într-un mediu stabil și predictibil.
  2. Despre educație, pentru cei interesați: numărul absolvenților de studii universitare în Constanța – la nivelul anului 2014 – a fost de 5.233. Atât. Absolvenți de liceu în același an: 7.037. Încă ceva important aici. În județul Constanța, în anul 1990 erau 601 unități de învățământ preuniversitar. În 2015 sunt active numai 242 dintre acestea (știți cu toții în ce stare se află majoritatea școlilor).
  3. Tineri pe piața muncii: oportunități? Ne pare rău, dar nu prea avem. Activitățile sezoniere din turism nu dau atât de multe locuri de muncă pe termen lung și industria este la pământ, deci tinerii se mai pot angaja la stat sau în sectorul de servicii și comerț, pe un salariu încă mult prea mic.

Iată câteva argumente care ne arată clar nivelul real de preocupare al autorităților de linie PSD, pentru tinerii noștri: zero.

Cu riscul de a deranja, prefer să le spun adevărul tinerilor constănțeni și părinților lor. În locul unui discurs frumos aranjat despre cât de mult se spetesc aleșii să investească în tineri, eu prefer adevărul, care ar trebui să le dea de gândit celor care vremelnic conduc destinele acestui județ.

 


Ce ne trebuie pentru a putea să ne uităm cu demnitate în ochii tinerilor constănțeni.

Educație bazată pe performanță, motivație și predictibilitate.

Setați agenda universitară și preuniversitară în raport cu oportunitățile pe care le oferă piața muncii. Creați performanță și creativitate prin educație, nu repetarea inutilă a unor informații depășite.

Oferte variate și atractive de carieră pentru tineri. 

Creați sistemul cadru care să atragă investitori pe termen lung în Constanța. Lucrați la infrastructură, investiți constant resurse publice în mediul privat și garantat investitorii vor fi cei care vor angaja tinerii constănțeni și le vor da oportunitatea să se dezvolte aici.

Investiți direct în ideile tinerilor. 

Învățați tinerii să-și asume riscul calculat de a fi antreprenor. Asigurați-le spatele în caz de eșec și ei vor învăța rapid ce înseamnă să întreții o afacere de succes la malul mării.

Oferiți-le modele sănătoase și un mediu bun pentru a se dezvolta, investind în cultură și nu in cluburi de “fițe”. Nu investiți în incultură doar de dragul câștigului rapid și colosal pt că acesta se va spulbera ca nisipul. Investiți în calitatea resursei umane, pentru că acesta este adevăratul câștig, pe termen lung și cu o bază solidă.

Dar… într-adevăr este nevoie de multă muncă și seriozitate! Cine este dispus la un asemenea consum de energie, de dragul “copiilor” Constanței?


Dacă nu ne trezim foarte repede, politicienii constănțeni nu vor mai avea peste 10 ani cui să se adreseze de 2 mai. Vom fi un județ secat de cea mai importantă resursă umană și intelectuală la care încă avem acces: tinerii bine pregătiți, ambițioși și independenți.

 

 

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *