PSD, jos mâinile de pe mediul de afaceri din România!

Singura sursă constantă și predictibilă de venit la bugetul de stat o asigură mediul de afaceri din România. Taxele pe care le plătesc marii contribuabili asigură aproximativ 50% dintre veniturile bugetare. Este foarte dificil de înțeles de ce acești contribuabili sunt pur și simplu goniți din țară cu o măsură distructivă, cum este impozitul pe cifra de afaceri.

Dacă actualul Guvern PSD-ALDE nu înțelege să scoată rapid mână din buzunarul creatorilor de locuri de muncă din România, mi-e teamă că în următorii 3 ani ajungem în colaps economic.

Să ne uităm o clipă la bugetul din 2016: încasări la bugetul național din TVA 52.242.288.000 lei, încasări din contribuțiile la asigurările sociale de stat: 26.188.751.000 lei, încasări din impozitul pe profit: 14.331.284.000 lei. Din impozitul pe venit statul câștigă 25.871.374.000 lei. În proporție de peste 80% (exceptând amenzi, alte taxe și accize) toate cheltuielile sociale ale statului depind de banii colectați din privat. De asemenea, banii privați din România plătesc salariile în sistemul bugetar (peste 1,2 milioane de salarii).*

Ce se întâmplă cu mediul de afaceri după introducerea impozitului pe cifra de afaceri (fără corespondent în Uniunea Europeană). 

Afacerile se vor restrânge, nu vor mai investi în noi locuri de muncă sau în tehnologie.

Cei mai mulți manageri vor căuta să-și optimizeze politica fiscală, își vor ascunde veniturile.

Este credința mea că foarte multe firme își vor închide porțile (pentru că nu vor putea suporta povara fiscală). Sunt companii în care profitul este minuscul în comparație cu cifra de afaceri.

Șomajul va crește, locurile de muncă vor fi din ce în ce mai puține și puțin performante.

Investitorii sunt speriați deja de “țopăiala fiscală” pe care o face PSD-ul în România. Leul este la minime valutare istorice.

Presiunea socială este singurul lucru care ne mai poate salva. Dacă românii nu ies în stradă să pună la punct o coaliție de guvernare axată pe faliment, ne vom trezi, din nou, după ce este prea târziu. Am mai spus-o și o repet. Cât de ușor era ca în iarnă românii să nu voteze PSD-ul? Astăzi am fi fost, vă garantez, într-o situație mult mai clară, mai predictibilă și mai prosperă pentru tot ce înseamnă economie și mediu de afaceri.

 

 

*Sursa datelor: https://openbudget.ro/buget/2016/

 

 

 

 

 

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *