Discurs în fața CCL Municipiul Constanța: să facem împreună “Un pas înainte”


Acum un an făceam primii pași în politică, alături de dumneavoastră, alături de echipa Partidului Național Liberal Constanța. Acum un an m-am convins, alături de familie, că dorința mea de a schimba în bine Constanța este veritabilă, că simt o nevoie reală de a da înapoi orașului care mi-a oferit tot ce am astăzi toată priceperea și experiența pe care am acumulat-o în peste 25 de ani de performanță în afaceri.

Astăzi mă aflu în fața dumneavoastră și vă cer un singur lucru: încredere. Încrederea de a veni alături de mine și de a face împreună un prim PAS spre o organizație mai performantă, mai unită, mai deschisă și mai profesionistă a Partidului Național Liberal în Municipiul Constanța.

Primul pas pe care vi-l propun este chiar restabilirea încrederii, din păcate pierdute de liberali în ultimul timp. Vorbesc nu numai despre încrederea electoratului, ci mai ales despre încrederea “în noi înșine”!

Încrederea în puterea Partidului Național Liberal de a ajunge pe primul loc în alegeri, încrederea în proiectele noastre, în viitorul nostru și în capacitatea liderilor noștri de a determina schimbarea veritabilă a Constanței, dintr-un oraș închis, retrograd, cu cele mai mari prețuri din țară, într-o comunitate unită care trăiește condusă de o administrație aliată și justă, care în permanență muncește pentru îmbunătățirea calității vieții constănțenilor, tuturor constănțenilor.

Vreau să vă spun că acum un an și eu m-am bucurat de încredere din partea conducerii acestui partid. În schimbul acestei încrederi am oferit, fără reținere, tot ce am avut la dispoziție pentru PNL Constanța, pentru că și eu, ca și dumneavoastră cred în Constanța liberală.

Acum a venit momentul să-i mulțumesc public domnului președinte Dragomir și tuturor colegilor care au investit, asemenea domniei sale, încredere și sprijin în mine. Iată că această încredere a început să rodească și să ia forma unui program de construcție și unitate pentru organizația PNL de la Municipiu.

Programul UN PAS ÎNAINTE nu este nici pe departe soluția perfectă pentru Partidul Național Liberal. Nu este o rețetă infailibilă a succesului. Nu vin în fața dumneavoastră cu iluzii.

 

Programul UN PAS ÎNAINTE este așa cum îi spune și numele un set de principii și obiective care vor aduce împreună liberalii constănțeni într-un front comun împotriva nedreptății continue la care sunt supuși constănțenii.

 

Este programul unui om nou în rândurile Partidului Național Liberal, dar al unui om sincer și loial principiilor liberale care ne unesc.

Vă propun să creștem împreună baza acestui partid cu potențial imens în Constanța.

Vă propun să activăm cât mai mulți membrii și să-i convingem împreună că PNL este partidul istoric pentru care merită să lupte.

Vă propun să ne adresăm împreună tinerilor excepționali pe care îi avem în rândurile noastre și să îi sprijinim concret, dând forță ideilor pe care le au.

Vă mai propun să dăm împreună startul unei opoziții veritabile în Constanța, bazată pe fapte și proiecte, mai puțin pe vorbe.

Vă propun să identificăm împreună resursa umană pregătită pe domeniile cheie pentru dezvoltarea Constanței, de la educație și sănătate, la infrastructură și administrație publică.

Ei vor forma echipa câștigătoare a Partidului Național Liberal de mâine. Ei vor fi ascultați și credibili în fața constănțenilor, ei vor dezvolta proiecte concrete pentru creșterea performanței în administrație, pentru eliminarea corupției din primărie, pentru dezvoltarea unui oraș care profită de fiecare strop de potențial pe care îl are.

Împreună putem să facem un prim PAS, hotărât către viitorul organizației pe care o reprezentăm. Știu că lucrurile nu au fost tot timpul limpezi la PNL Municpiul Constanța. Știu că de multe ori orgoliul și conflictul au depășit interesul comun pe care cu toții îl avem. Să câștigăm alegerile și să dăm României un destin ireversibil european.

UN PAS ÎNAINTE înseamnă și o direcție clară către reconcilierea acestei organizații. Din păcate de multe ori am fost tentați să pășim în lateral sau înapoi prin perpetuarea dușmăniei în interior. Acum este momentul să mergem înainte.

Dacă nu vom reuși să ne prezentăm ca un monolit în fața constănțenilor, dacă nu vom reuși să regăsim găsim vocea comună care să ne reprezinte în fața constănțenilor, oricât de mult ne-am dori să ne vindecăm, nu vom face altceva decât să alunecăm pe panta trufiei și să ne săpăm singuri groapa spre deliciul celor care urăsc tot ceea ce reprezentăm noi: progres, cinste, onoare și profesionalism.

Depășind zodia conflictului, trebuie să realizăm că o competiție deschisă în interiorul PNL este tocmai șansa de care avem nevoie pentru a reconsolida acest partid. Pentru a crește lideri noi și pentru a ne deschide și mai mult către nevoile reale ale societății civile.

Vă propun dragi liberali să ne scuturăm puternic după șocurile pe care le-am avut în ultimele alegeri și să pornim cu determinare către etapa naturală a reconstrucției, începând cum este și firesc, cu Un prim PAS.

Vă propun să începem împreună o nouă etapă la PNL Municipiul Constanța, o etapă a comunicării sincere și eficiente, o etapă în care ne ascultăm mai mult și vorbim mai aplicat. O etapă definită de colaborare cu constănțenii și de promovarea ideilor acestora și nu atât de mult pe promovarea unei persoane sau unui grup providențial care să muncească în locul nostru.

Dragii mei,

Vă las pe dumneavoastră să trageți singuri concluziile. Dacă decidem împreună să facem acest prim PAS înainte, vom lăsa în urmă tot ceea ce ne-a ținut pe loc și vom lua cu noi numai ceea ce ne trebuie.

Singurul lucru pe care vi-l cer este ca votul pe care îl dați astăzi să fie acest proverbial PRIM PAS ÎNAINTE. Un prim pas în direcția corectă pentru organizația municipală a PNL Constanța, un pas pe care îl facem împreună, înarmați cu încredere, determinare și forță!