Disprețul pentru bolnavii de cancer devine emblema orașului Constanța

Purtătorul de cuvânt al PNL Constanța, consilierul județean George Muhscină a lansat un apel la solidaritate cu bolnavii de cancer din Constanța care trec prin clipe cumplite ca urmare a nepăsării autorităților. Această categorie de pacienți este neglijată total de aproape doi ani. Neglijența culminează cu închiderea singurului centru de îngrijire paleativă pentru pacienții aflați în fazele terminale ale bolii.

“Nu putem rămâne nepăsători la nevoile unor pacienți grav bolnavi a căror singură vină este că trăiesc în Constanța. După ce timp de aproape doi ani pacienții bolnavi de cancer sunt „goniți” din Constanța după dispariția centrului de radioterapie, în prezent aflăm cu stupoare că singurul centru de îngrijire paleativă își închide porțile din motive legislative!”, a declarat George Muhscină.

“De la nivelul filialei noastre suntem hotărâți să inițiem toate acțiunile posibile pentru a stopa această nedreptate prin care trec constănțenii loviți de cumplita boală. Interpelăm Ministerul Sănătății și trimitem adrese către DSP. În paralel explorăm posibilitatea ca la nivelul Consiliului Județean Constanța să preluăm în administrare “Casa Soarelui” și terenul aferent pentru a asigura continuarea funcționării fundației”, a explicat consilierul județean. “Nu se poate acționa atât de inuman. Autoritățile constănțene și-au făcut un veritabil scut din birocrație, în spatele căruia se ascund de cele mai fundamentale responsabilități”, a continuat acesta.

“Situația în care se află astăzi bolnavii de cancer în Constanța devine emblematică și descrie perfect disprețul autorităților față de cetățeni”, a încheiat intervenția purtătorul de cuvânt al Filialei Partidului Național Liberal Constanța și președintele Organizației PNL Municipiul Constanța, George Muhscină.