PMP nu are soluții. Este extensia neputiincioasã ( pe fond ), dar gãlãgioasã ( pe formã ) a aceluiași PSD care a demolat cărămidă cu cărămidă arheologia tomitană

George Muhscină (președinte PNL Municipiul Constanța): PMP nu are soluții. Este extensia neputiincioasã ( pe fond ), dar gãlãgioasã ( pe formã ) a aceluiași PSD care a demolat cărămidă cu cărămidă arheologia tomitană

PNL Constanța reacționează în mod categoric la dezinformările circulate de PMP cu privire la votul pentru pseudo-proiectul de hotărâre privind Bazilica paleo-creştină din ultima ședință a Consiliului Local Constanța.

„PMP își permite să dea lecții de conduită consilierilor PNL, lucru pe care îl consider inacceptabil mai ales atunci când se bazează pe jumătăți de adevăruri și manipulãri ieftine. Consilierii PNL din municipiul Constanța sunt singurii care apără ce a mai rămas din vestigiile arheologice ale Tomisului, după 15 de ani administrație barbară a PSD”, a replicat George Muhschină.

„Sunt nevoit să dau câteva explicații cu privire la abținerea consilierilor PNL de la votul pentru „stabilirea situației juridice” a criptei paleo-creștine” din Constanța:

1. Proiectul nu stabilește absolut nimic. Este ca apa sfințită, nu face nici bine, nici rău.

2. Incapacitatea PMP de a veni cu un proiect coerent și credibil în fața Consiliului Local demonstrează că experiența administrativă de care se prevaleazã acestia este doar un mit.

3. Expunerea de motive a inițiatorilor nu explică care este situația juridică actuală a monumentului, ceea ce trădează o gravă lipsă de pregătire a proiectului.

4. Inițiatorii PMP nu stabilesc obiective clare sau un buget pentru reabilitarea monumentului. De ce? Pentru că nu îi interesează altceva decât spectacolul. Un proiect corect ar fi dat un set de dispoziții reale primăriei, pentru o eventuală absorbție de fonduri europene în vederea reabilitării.

5. Proiectul este încă o formă fără fond, la care PNL nu poate achiesa, tocmai pentru că votul constănțenilor ne obligă să fim eficienți și nu sã mințim așa cum PMP o face cu ușurință.

De ce nu auzim PMP – ul, cu ochiul său critic și limba ascuțită că îl trage la răspundere pe primarul Făgădău pentru dezastrul din Parcul Arheologic? De ce nu îl auzim criticând pe bună dreptate PSD-ul pentru istoricul recent al acestui partid în Constanța? În cazul în care PMP consideră că PNL este o țintă ușoară îl asigur și îi voi demonstra că nu este așa, prin argumente, adevăr și consecvență”, a încheiat intervenția George Muhscină, președintele organizației municipale PNL Constanța.