Reînființarea Casei Soarelui (centru de îngrijire paliativă): se poate!

Am pregătit proiectul de hotărâre prin care Consiliul Județean va prelua în administrare Casa Soarelui, în vederea menținerii singurului centru de îngrijire paliativă din județ.
Mai important este însă că am primit asigurări din partea conducerii Spitalului Județean Constanța că vor și pot să mențină în viață Casa Soarelui. Imediat ce vom intra în posesia tuturor adreselor și documentelor din partea instituțiilor implicate în acest proces, le vom face publice.

Cel mai scurt drum spre reînființarea Casei Soarelui este prin Spitalul Județean și încerc să explic din nou de ce:
1. Nu mai este nevoie de un alt contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (Spitalul are deja acest parteneriat definitivat).
2. Nu mai sunt necesare acreditări pentru fundații sau asociații de profil. Nu se mai pune problema de utilitate publică (Spitalul reprezintă deja o unitate de Sănătate Publică).
3. Secția de oncologie din cadrul spitalului știe poate cel mai bine problemele pacienților oncologici.
4. Serviciile medicale paliative vor fi, ca și până acum, publice (gratuite).

Cred cu tărie că inițiativa nu va fi respinsă în Consiliul Județean. În același timp, consider că dacă vom pune suficient de multă presiune (argumentată) pe Ministerul Sănătății, vom ajunge la cea mai grabnică soluție pe care pacienți oncologici și aparținătorii o așteaptă, deja de prea mult timp.