Semnează și taie cu 50% prețul la apă în Constanța

PNL a inițiat un proiect de hotărâre în CJC la nici trei luni de la alegerile din vara anului 2016 prin care am cerut să reintrăm în normalitate în ceea ce privește prețul exorbitant la apă pe care toți constănțenii sunt obligați să-l plătească.

Sigur, după ce în Constanța (municipiu) plătim cea mai scumpă gigacalorie din țară, după ce serviciile de salubritate sunt printre cele mai scumpe din țară, în județul Constanța până și apa a ajus să fie un lux.

 

Ești constănțean? Atunci află că ești unul dintre cei peste 700.000 de cetățeni români care plătesc prețuri de lux la apă rece în fiecare lună!

Cât plătești pentru apa rece de la robinet?

Lei/mc Constanța Cluj Arad Prahova
apa 4,09 Lei/mc 2,63 Lei/mc 2,94 Lei/mc 2,76 Lei/mc
canal 3,63 Lei/mc 2,79 Lei/mc 2,86 Lei/mc 1,18 Lei/mc

 

În prezent S.C. R.A.J.A. S.A. Constanța  practică cele mai mari tarife din România, cu aproximativ 30% mai mari decât tarifele medii pe țară și cu 52% mai mari decât tarifele de la București.

S-a ajuns aici chiar dacă TVA-ul pentru apa rece a fost redus la 9%, deci cu 11 procente. Cum poți să susții astfel de prețuri la apă într-un județ deloc sărac din acest punct de vedere?

Semnează și taie cu 50% prețul la apă în Constanța

Grupul consilierilor județeni ai PNL Constanța a inițiat un proiect de hotărâre prin care, argumentat, reușim să obținem un preț cu 50% mai mic la apă, începând cu vara anului 2017.

Propunem Consiliului Județean Constanța adoptarea unei hotărâri pentru modificarea programului  ”Creșterea calității vieții în județul Constanța” astfel:

Art.1. Se aprobă reducerea cu 50% a tarifelor pentru serviciile de apă și canalizare-epurare practicate de S.C. R.A.J.A. S.A. Constanța începând cu 01.01.2017 după cum urmează:

  Tarif lei fără T.V.A./mc
vechi nou
Serviciul de apă 4,09 2,05
Serviciul de canalizare 3,63 1,82

 

Prețul la apă este o bătaie de joc la adresa cetățenilor județului Constanța! Trebuie să spunem STOP hoției și incompetenței și să readucem prețul apei la un nivel decent.

Ajută la ieftinirea apei în județ! Semnează petiția PNL pentru apă mai ieftină în Constanța! Fiecare semnătură contează pentru a pune presiune pe Consiliul Județean și pe conducerea RAJA S.A. Vino alături de noi!