Ce se întâmplă cu banii pentru pensii

Ce se întâmplă cu banii pentru pensii

Orice discuție legată de sistemul de pensii (Pilonul I și II) este vastă și de obicei este purtată de experți în domeniu. În ultimele zile în spațiul public au apărut informații cum că Pilonul II de pensii gestionat de mediul privat ar putea să fie vărsat în bugetul statului și redistribuit după bunul plac al Guvernului. Nu-i de mirare că foarte mulți români s-au arătat îngrijorați de o asemenea perspectivă. Să iei bani dintr-un fond stabil și profitabil și să-i investești într-un sistem public care intră încet dar sigur în faliment pare o mișcare sinucigașă.

Radiografia zilei

Mă bucur că am fost prezent la emisiunea Radiografia zilei pe Litoral TV. Discuția a fost extinsă (o emisiune de peste o oră) cu timp suficient să vorbesc despre felul în care cred eu că ar trebui așezate lucrurile în PNL Constanța, despre așteptările de la mandatul de președinte al organizației municipale și despre multe alte subiecte. Bineînțeles nu puteam să mergem pe vârfuri pentru a nu deranja “elefantul invizibil” din cameră. Situația din PNL Constanța, cel puțin în ultimele săptămâni a fost tensionată. Dar dacă știm să facem un lucru bine, este să mergem înainte, pas cu pas. Mai jos o sinteză a principalelor declarații din emisiune.      

Prima postare pe blog

Hello world! Este prima postare pe care o scriu pe blog. Mi-ar plăcea să păstrez acest spațiu rezervat pentru opinii și analize despre lumea politică (dar nu numai). Comentariile sunt “la liber”, dar asta nu înseamnă că vor rămâne vizibile expresiile injurioase sau orice fel de invective la adresa oricui. Până data viitoare, vă doresc o zi splendidă 🙂